Японські фазани

Японські фазани

У природі поширені кілька видів японських фазанів. Їх також називають строкатими фазанами або різнокольоровими, індійськими або зеленими. Дана птах зустрічається на японських островах. Крім того, ці фазани були завезені в Північну Америку. Їх можна побачити і на Гаваях

Японські фазани

Фазани воліють селитися серед пагорбів. Прекрасно себе почуває на місцевості, зарослій чагарниками. Зазвичай вони вибирають колючі і кучеряве зарості кущів. Також зустрічаються в лісах. Птахи живуть недалеко від водойм, переважно в долинах річок або на берегах озер. При цьому вони можуть жити і в гірській місцевості на висоті від 200 до 2000 метрів над рівнем моря. Вони досить полохливі

Однак у випадку загрози фазани практично не злітають на дерева. Вони рятуються бігом і ховаються у високій траві або в кущах. Нерідко вони стають здобиччю соколів і яструбів. Крім того, на них полюють і люди. Так як вони мають м’ясом чудової якості і смаку

Самці цієї породи в розмірах перевершують самок. Доросла особина має тулуб довжиною до 85 сантиметрів. При цьому вага птиці становить приблизно 1,7 кілограма. Фазани мають округлі крила і довгий хвіст. Їх оперення має металевий блиск

Самці виділяються яскравим і строкатим забарвленням. Вони можуть бути зеленого кольору з червоним або навіть фіолетовим відливом. Зустрічаються особини жовтого і мідного відтінку. Оперення самок тьмяне і бліде. Найчастіше вони мають світло-коричневий відтінок, сірий або пісочний окрас

Ближче до зими птахи збираються в зграї. У групі може начитував від 10 до 50 особин. При цьому самки живуть окремо від самців. В інший час вони тримаються поодинці. У шлюбний період самець може спаровуватися з декількома самками. При цьому дама сама вибирає собі партнера

Щоб привернути увагу самки самець виконує шлюбний ритуал. Він видає характерні крики і голосно б’є крилами, демонструю всю яскравість свого оперення. Час для відкладання яєць настає на початку весни

Японські фазани

Птахи гніздяться прямо на землі. Так як фазани часто відвідують водопої, нерідко для висиджування потомства ставати місцевість близька до водойм. Самка облаштовує гніздо серед кущів або високої трави. Вона вистилає його, застосовуючи для цього суху траву або листя, а також використовує своє пір’я. В одній кладці може бути від 8 до 18 яєць. Часто їх налічується 20 штук. При цьому їх забарвлення може бути від світло-коричневого до бурого відтінку

Самка в поодинці висиджує яйця. Кладку вона залишає один раз в день, в основному ввечері, для годівлі. Цей період, як правило, триває приблизно 22-28 днів. У разі якщо потомство або кладка гине, птахи можуть гніздитися кілька разів на рік. За пташенятами доглядає тільки самка. Самець в цьому участі не бере. При небезпеки мати своє потомство не захищає. Вона може втекти або злетіти на дерево, а пташенята в цьому час затаюються

Виводки годуються, як правило, на землі. За перший місяць життя нерідко гине від 20 до 30% молодняку. До середини осені доживає приблизно 50% пташенят. Вони часто стають здобиччю хижих тварин. Молоді птахи тільки до листопада досягають розмірів дорослих особин. Фазани готові розмножуватися у віці одного року

Раціон харчування японських фазанів складаються з різних насіння і свіжих плодів. Також вони люблять ласувати молодими зеленими пагонами. Птахи часто поїдають комах, викопують хробаків і вживають молюсків

Японських фазанів можна зустріти не тільки в природному середовищі існування. Їх також завозять на території інших країн, в основному в Америку і Європу. Фазанів розводять в приватних угіддях в якості мисливського птаха. Крім того, вони часті жителі зоопарків.




Японські фазани