Вухаті фазани

Вухаті фазани

Вухаті фазани відносяться до сімейства Фазанові. У природі їх всього 4 види. Дана порода фазанів широко поширена на території Китаю. Ці птахи є найбільшими представниками сімейства. На відміну від інших порід вони мають досить потужний дзьоб, сильні ноги і володіють тілом витягнутої форми. Самка від самця практично не відрізняється забарвленням

У Східній Азії, переважно в гірській місцевості зустрічається кілька видів вухатих фазанів. Серед них є коричневий вухатий, білий вухатий, тибетський вухатий і блакитний вухатий фазан. Варто відзначити, що в природних ареалах проживання дані види абсолютно не перетинаються між собою

Білий вухатий фазан У природі ці птахи зустрічаються на заході Китаю в районі Тибету, а також в деяких частинах Індії. Фазан воліє жити на гірських схилах переважно в дубових або соснових лісах. Нерідко вони селяться на висоті 3000-4000 метрів над рівнем моря. Їх також можна побачити біля річки Янцзи. Там вони живуть серед заростей чагарників, барбарису, шипшини і ялівцю

Вухаті фазани

У природі чисельність особин білого вухатого фазана досягає близько 50 тисяч штук. З протягом часу кількість птахів зменшується. Головним чином, через постійну вирубки лісів. Крім того, на фазанів нерідко полюють. На 1 кілометр квадратний припадає приблизно 4 птиці

Білі фазани тримаються невеликими зграйками. У їх раціон харчування входять різноманітні корінці, які вони виривають з допомогою потужного дзьоба

У разі небезпеки птах рятується швидким бігом. Однак при необхідності вона може і злетіти. При цьому фазани здатні подолати відстані до декількох сотень метрів

Назва птахів пояснюється їх білосніжним пір’ям. Їх голову прикрашає оксамитова шапочка чорно кольору. Крила і хвіст також пофарбовані в темні кольори. Самець від самки відрізняється розмірами та наявністю шпор. Птах має середню довжину тулуба в 92 сантиметри. Приблизна вага самця становить 2350-2700 грамів, а самки важать набагато менше 1400-2050 грамів

Блакитний вухатий фазан Оперення цих птахів має сіро-блакитний відтінок. Завдяки наявності вушних пір’я вони отримали назву вухаті. За окрасу самці і самки практично не відрізняються один від одного. Однак вони мають різні розміри тулуба

Вухаті фазани

Блакитні фазани зустрічаються на території Східного Тибету. Крім того, їх можна побачити в західній частині Китаю. Птахи селяться в лісистій місцевості, а також в заростях ялівцю. Тримаються вони переважно зграйками. З початком шлюбного сезону утворюють пари

Коричневий вухатий фазан

Вухаті фазани

Даний вид птахів відрізняється оперенням коричневого кольору з деякими синюватим відтінком. Голова фазана повністю чорна з білими вушними пір’ям. На ногах є невеликі шпори. Доросла особина досягає в довжину близько 100 сантиметрів. При цьому хвіст становить 54 сантиметри

У природі коричневі фазани живуть в західних районах Китаю і в Монголії. Їх можна зустріти в березових гаях і хвойних лісах. Крім того, вони люблять селитися серед заростей чагарнику

Харчуються птахи, як правило, комахами, різними насінням, свіжими плодами і зеленню. Шлюбний період у фазанів настає в квітні. Яйця висиджує тільки самка. При цьому вона може залишати гніздо для годівлі. Самець в цей час охороняє кладку. За потомством доглядають обоє батьків

Тибетський вухатий фазан

Вухаті фазани

Птах має сірий з темними переливами забарвлення. На її голові присутня чорна шапочка. У порівнянні з усім тулубом хвіст у фазанів темніший. Даний вид зустрічається в Індії, а також в Китаї в районі Тибету.




Вухаті фазани